maslatoszog banner

ditro 2020 02 01 neagu adrian 01

Nos, ideje szembenézni a tényekkel, és hogy mit is kreált „egy túlfűtött pap” Dirtónak.

Sokan csodálkoznak, hogy miért ragadtam billentyűzetet, hisz én se jobboldali, se baloldali, se semmilyen nem vagyok. Hát nem, mert ez a jobb-bal-közép a 21. században már meghaladott, a politikai pártok is csak az emberek manipulálásának kedvéért használják, ők sem hisznek benne.

Vissza a témához, ha levetkőztetjük az egész dolgot, és kihadjuk a jobboldali és a baloldali sajtó fröcsögéseit, csak a tényekre koncentrálunk, akkor viszont az köszönt vissza, mint amit már az előző cikkemben is írtam, hogy a kicsi pap hibázott nagyon nagyot, és hibázott a politikum is (RMDSZ), a katolikus egyház stb.. Azt kérték többen, hogy magyarázzam meg, miért a sajtó, a kizsákmányoló vállalkozó, hogy feljelentést tett, meg adócsaló, és még sorolhatnám…

És a sok süketelésböl mindig kimaradnak a tények, hogy hol, mit, mikkor, miért?

Az első fázisban mikor „kirobbant” a buli, szó sem volt a pékségről, megjegyzések tanúsítják. Ott egyszerűen  az emberek a kicsi pappal együtt a két munkást migráncsozták és akarták kinyírni, megfenyegették az akkori szállásadójukat is, hogy felgyújtják a házát meg hasonló.

Aztán kezdett ez lassan átterjedni a pékség fele, mikor már kijutott a médiába, lehet hogy tudatosan, mentjük a mentenivalót, vagy valaki(k) sugallták ezt, hogy káoszt teremtsenek.

Mint a prágai bársonyos forradalom idején 1989-ben, mikor elhíresztelték a tömegben, hogy a hatóságok megöltek egy egyetemistát. Nem volt igaz, de onnantól kezdve a többet nem lehetett ellenőrizi a tömegeket.

Most meg fel van háborodva mindenki, hogy nyomoz a rendőrség. Itt is a kicsi pap felelősége bőven megállapítható, ugyanis ha János bácsi nem, de Ő tudhatta volna, hogy a Facebook-on „elhangzott” fenyegetéseknek következményei lehetnek, ugyanis ott fenyegetőzni annyi mintha „bedobnád a rendőrség ablakát”. Nyilvános térnek van kikiáltva a törvény szerint is, és az sem védi meg az egyént, ha állnéven, fotó nélkül teszi ezt, ugyanis mindenek van digitális ujjlenyomata, azaz pontosan meghatározható honnan írták, és miről. Nem szabadott volna engedje, hogy fenygetőzzenek az emberek , hisz a csoport tagja volt,  most ha következményei lesznek, nem kell csodálkozni.  A templomban történő beszédekről sem szabad megfeledkezni.

Így hát lassan átterelődött a konfliktus a pékség és falu közti viszonyra.

Dirtóban 149 cég van bejelentve, a lakósága 4867 a 2011 es népszálás szerint, ebből egyes források szerint ezeregynéhányan külföldön dolgoznak (ott persze senki nem akarja meglincselni őket), egy része gyerek, öreg, tehát röviden Ditró nem „termeliki"  a térségnek elégendő munkaerőt , ezt az is bizonyítja, hogy a pékségben is a nagyrészben nem ditróiak a munkások.

És hogy a pékség állítólag rabszolga sorsban tartja a munkásait, nem ad elég  fizetést, túlóra stb., lehet, DE álljunk meg egy percre, Hargita és Kovászna megyében zöme a vállalkozásoknak így működik, és az ennél nagyobb vállalkozások is pl. sok nadrággyár. Egy vállalkozó sem fog minimálbérnél többet fizetni, ha valami nem kényszeríti rá, konkurencia, munkaerő piac, a várossal való megállapodás (amiben a helyi politikum kéne szerepet vállaljon) stb..

Ha valakinek panasza van, miért nem jelentette a munkaügynél, ugyanis ők kötelesek diszkréten kezelni, vagy miért nem ment a plébános oda, de azt már leírtam az előző cikkben is.

Most a fröcsögő magyar sajtó ugrál, hogy feljelentette a vállalkozó a fenyegetőket, székely székelyt jelent és így tovább, vajon ki generálta, ha nem ők, részben ezt?

Igenis ha az én vállalkozásomat, családomat megfenyegetnék olyan durván, mint ahogyan ott történt, akkor én is elmennék a rendőrségre, sőt még be is perelném a kicsi papot, hogy nagy veszteséget generált a cégemnek ezzel.

A hatalomnak természetesen kapóra jön ( feltéve ha nem ő generálta a konfliktus eszkaladálását, mert nincs kizárva az sem).

Most mindenkit leellenőriz és büntet, a román sajtó megtölti, hogy ilyenek meg olyanok a székelyek, és ha véletlenül valakit ebben az ügyben elítélnek uszítás miatt, lehet menni újra tüntetni, hogy milyen is karhatalom.  A magyar fröcsögő sajtó szintén tőkét kovácsol az ügyből, a nagy semmitmondó jelszavaival.

És ki húzza a rövidet? A ditrói székelység, mert most sokminden mellett ott van a rasszista pecsét is bejelentkezési lapjukon. Miért írtam ezt?  Azért mert már nem lehet többet, a kisebbségi  jogokért sehol ugy kiállni, hogy ezt "jóakarók" ne hoznák fel,  ellenpéldának, ugyanis ez már túlhaladta az ország határait.

Az, hogy most próbálják menteni, hogy máshelyen is volt ilyen, egy guriga taknyot nem ér már.

Ezért mondtam én, hogy felelős ezért az RMDSZ, a polgármester, a katolikus egyház, és a rendőrség is, mert mire felébredtek, és elég lassan tették, én kb. egy hétre a konfliktus kirobbanása után, írtam az elsőt, ők még akkor sehol sem voltak.

És véleményem szerint, a katolikus egyház ki kéne rúgja francba az úriembert.

Itt csatolok vagy két videót is, érdemes megnézni őket, és józan fejjel elgondolkodni ezen.

.be&fbclid=IwAR3-iu4BFU00ewr0hUUcsXgHzCFXwD25Whw3VpDM4jhVHSAtDpTgG5FqaE4">

 

Figyelgetem  a fejleményeket, és ahogy nézegettem az ezzel foglakozó online oldalakat, beleértve a kicsi papét is,  arra lettem figyelmes, hogy itt nagyobb a baj, mint gondoltam.

Ugyanis a hozzászólásokból kiderült, hogy nagy része a kommentelőknek egyáltalán nem érti miről is van szó, csak hát Ő nagy magyar, most aztán jól megmondja azoknak a migránskedvelőknek. A másik fele pedig ahogy elnéztem a tevékenységüket a netten az ilyen hivatásos provokátornak lehet nevezni, régen besúgónak hívták, de most már nincs rájuk szükség, így hát itt a netten osszák a semmit.

DE a legnagyobb gondnak azt tekintem, hogy nagyom sok provokátor tevékenykedik a kicsi pap oldalán, és amit nagyon szomorúnak tartok és helytelennek, hogy megengedi, ugyanis a hallgatás az beleegyezés, pedig egy pap meg sáncba is pap kéne legyen. Ott sértegette az egyig hobbiújságíronak nevezett pöcs Erdély egyik legismertebb nyelvészét, aki csak segíteni akart, migránssimogatónak meg nem tudom minek nevezte. Itt nem az a gond , hogy ez a pöcs sértegette, mert ennek annyi a műveltsége, hanem az hogy a mi papunk egy árva szóval sem mondta , hogy ebből elég, és másra sem, na itt a gond, mert az én oldalamra is téved néha egy-egy ilyen idióta, de rá szólók, ha meg nem  megy, letiltom.

A petíció.

Belevágok rögtön a közepébe a petíció úgy rossz, ahogy van. Nem hiszem el, hogy nem találtak egy jogászt, aki ezt megfogalmazza, megírja, elmondja, hogy és mit lehet beleírni, mit lehet egyáltalán kérni egy petícióban. De úgy látom sokkal fontosabb volt a két dolgot összemosni, azaz a rasszizmust, amiből kiindult az egész, és a konfliktust a pékséggel.ditrokomment

Mert a kettő nem ugyanaz, szerintem ez a pékséges dolog valami régi sérelme lehet az úriembernek, nem a népnek. Mert én aztán azt meg nem eszem, hogy a nép megkér egy papot, hogy álljon az ügy élére egy ilyen esetben, ugyan miért. Hányan dolgozhattak a pékségben abból „népből”, öten, haton vagy tízen, azért a közel 1800 aláírásig…

Ilyent csak célirányos manipulációval lehet elérni, azért is engedi a kicsi pap , hogy az Facebook oldalán tevékenykedjenek ezek az egyének, még egyszer megkérdem, mit tesz a katolikus egyház, mert nekem nagyon ügy tűnik , hogy semmit.

Na, térjünk csak rá röviden a petícióra, ami szerintem nem sokat ér, ugyanis olyan dolgokat kérnek benne, ami vagy illegális vagy nem petícióval oldható meg. Pár példa a munkaidő betartása, túlóra kifizetése, szabadság kiadása stb.. Nem tartozik egy faluközösségre annak leellenőrzésért vagy számonkérése csak is az érintettekre tartozik, tehetnek panaszt a munkaügynél, illetve a bíróságon, ugyan ide tarozik szerintem a verbális brutalitás, meg hasonlók.

Ne foglakoztasson idegen munkaerőt, ezt szintem a törvény keretein belül lehet támadni, nem petícióban, szerintem.

Pedig az egyengessen törvényellenes, hogy azt kérik, hogy a pékség adjon ki személyes iratokat, ezt meg az ovisok is tudják, hogy nem szabad.

És ami engem nagyon megérintett az az, hogy a kicsi pap kéri petícióban, mert ezt nem hiszem, hogy más kérné, hogy a pékség tulajdonosai kérjenek nyitányosan bocsánatot tőle. Talán kéne szólni, az úriembernek, hogy elmúlt a sötét középkor, de mondjuk, a kommentekből megítélve, nem mindenkinek.

Na, most, ezeket olvasva nem csodálkozom, hogy a pékség figyelmen kívül hagyta az egészet, sőt feljelentéseket tesz, hát az ők helyükben én is ezt tenném, sőt beperelném az uriebert azért is, hogy hatalmas anyagi károkat okozott a cégnek. De ami legviccesebb az egészbe az az, hogy azt is sérelmezi, hogy miért, és ki szólt a sajtónak, miután teletömték a nettet a kedvesnél kedvesebb „meghívókkal”.

Szerintem, itt tényleg gondok vannak, nagy gondok, a polgármesteri hivatalnak is el kéne kezdjen gondolkodni azon, hogy valami felhomályosítási fórumokat tartson az embereknek. A katolikus egyház pedig azon, hogy megelőzze, hogy ilyet többet ne csinálhasson a felbőszült kicsi pap.

Mert ugyanis ez nagyon, nagyon nagy  negatív kampány a ditróiakra nézve és nemcsak.

Úgy nem lehet kisebbségi jogokért kiállni sehol a világon, hogy közben migrácsolunk. 

 

 


.be&fbclid=IwAR3-iu4BFU00ewr0hUUcsXgHzCFXwD25Whw3VpDM4jhVHSAtDpTgG5FqaE4">

 

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio