maslatoszog banner

Vargyas szros Orban Balazs barlang almasi barlang 22Körülbelül negyven éve járok a szorosba. Mondhatom, hogy elég jól ismerem. 20 éve minden január elején megyünk egy elég stabil társassággal.  Ami feltűnt  az utolsó 20 évben, hogy megszaporodott a turista. Valamelyik nyáron alig kaptunk egy talpalatnyi helyet, hogy felhúzzuk a sátrat. Ami szintén szembetűnő az az, hogy egyre kevesebb a hó télen ott is, és egyre később jön. Az idén is alig volt egy 5-10 centis hótakaró. Lehet, össze kéne szedjem a sokévi téli fotókat és bemutassam itt. De addig is itt a vasárnapi kiruccanásunk.

 

 

 

StAnna to januar2 2021 Neagu AdrianEgy szép meleg januári napon mikor a hőmérő úgy 17 °C fokot mutatott, a gyerekeimmel kimentünk a Szent Anna-tóhoz. Nem is lenne ebben semmi, ha ez a tó valahol Afrikában lakna, és nem a mi Szent Anna-tavunk lenne itt Erdélyben.

Január másodikán kimentünk a tóhoz, sokszor tettem ilyet az elmúlt egynehány évtizedben, de még ilyen meleg soha nem volt ilyenkor. Még soha nem láttam a tavat januárban csak félig befagyva, egy nagyon vékony jégtakaróval.

 


  aprilisi 1 1200 uto gusti Neagu Adrian 2Hogy mibe nem botlik bele az ember archiválás közben :)

 

 

 

 

 

 

 

Névtelen Kepek a multbol maslatoszog neagu Adrian Szazadelei fotokEgy pár napja próbálom rendszerezni a régi fotóimat. Vettem egy jó szkennert, és ahogy turkálok a dolgaim közt, a kezembe kerül egy régi üvegnegativokat tartalmazó doboz, amit anno bő 30 éve Andrássy Attila barátommal szedtünk össze a padlásukon.

Akkortájt vették a házat és felnéztünk a padlásra. Ott találtuk a kémény mellett, nagyon sok volt, össze voltak törve, ami épp volt, azt elhoztam. Vajon kik lehetnek rajta? A ház régi lakói, vagy fényképészé lehetett a ház régebben, semmit nem tudni, a Puskás Tivadar utcában, ahol találtuk, nem tudok régi fotóműhelyről.

Miközben ezen töprengek, több dolog is jár a fejemben. Az egyik Földenyi F. Lászlónak egy esszés kötetének címe, „Egy ​fénykép Berlinből" ami nem akar kiesni, valamiért beragadt, nem sok köze van ehhez . A másik pedig, vajon a most gyártott napi több millió képet is nézegeti majd valaki százegynéhány év múlva, vagy már annyi lesz belőlük, hogy a kutyát sem érdekli? Érdekes, mert minden kép egy időutazás ha úgy tetszik, egy kiragadt idődarab a múltból. Vajon kik lehetnek a képeken? Milyen lehetett a múltszázad elején az életük Sepsiszentgyörgyön?

 Székely Autonómia Napja 

Perkő 2020 Székelyföld autonómia napja őrtüz szekelyföld Neagu Adrian 9

 

 

bucsecs1Bucsecs 2020 Neagu Adrian

img614 másolat

img763Quimby, 2006

Mivelhogy az idén úgysem voltak Szent György Napok, és én itt épp szkennelem a múltat.

Íme, egy kis nosztalgia!

 

 

 

IMG 88k24Mikor a fényképész karanténban, és a lányának van két récéje.  

IMG 8757Neagu Adrián Szárazpatak Karantén 2020Felmászik a háztetőre családostól. Kimegy a ház melletti dombra, belefut a szemétdombba, pedig kicsi falú ez a Szárazpatak, de nem is lenne igazi, ha nem lenne üres sörös doboz kupac rögtön az utca végén.

Mercedes Benz Múzeum Mercedes Benz Museum Stuttgart Neagu Adrian Egy 2006-ban átadott modern épület, szinte minden benne van, amit legyártott valaha a Mercedes-Benz. Ha van nálad elégendő pénz, mikor kijössz, akár vehetsz is egy autót, ugyanis a kijárat a bemutatótermen is keresztül visz.

A jegyek ára 10 euró, 14 éves korig ingyenes.

IMG 4228Halpiacok Portugáliában Mercados de peixe em Portugal Neagu Adrian Nekem „középföldinek” nagyon érdekes volt, meg sajnáltam is a helyenként még élő állatokat, de aki arra jár, annak szerintem kötelező bemenni.

Gorogorszagi meteorak Neagu Adrian 2008 17 Görögországi Meteorák-Μετέωρα  

 lisszabon ocska piac mercado de santa clara neagu adrian 2019 11Lisszaboni ócskapiac-Mercado de Santa Clara, 2019.

Hagia Szophia – Ayasofya | Törökország, Isztambul, 2009Hagia Szophia – Ayasofya
Törökország, Isztambul, 2009

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio