maslatoszog banner

 

09N Besenyőitó szemétMaksa Maslatoszog Neagu Adrian Egy vicc jut eszembe a Besenyői-tó partján sétálva. A fuldokló kikiált a tóból: halászok, halászok!  És a partról jön a válasz: mi is, csak csendben!

 Ez a horgász vicc járt a fejemben, miközben sétálgattam a kihalt Besenyői-tó partján az irgalmatlan sok szemét között. Nagyon rég nem jártam arra, a tegnap kimentem valami vízinövényt faszolni a frissen készített kacsaúsztatóba, de a tömérdek szemét, ami ott a parton volt, letaglózott.

    

IMG 8686Tyukszer Moldva 2020 Neagu Adrian A tegnap átmentem Moldvába, több helységet is megjártam, egy filmhez gyűjtöttem anyagot. Ami meglepett, a nagy Corona vírus idején elég sok ember lődörög az utakon autóval, többek közt én is, mentségemre szóljon, a határidőnek nevezett úriember parancsára tettem.

ditro 2020 02 01 neagu adrian 01

Nos, ideje szembenézni a tényekkel, és hogy mit is kreált „egy túlfűtött pap” Dirtónak.

Sokan csodálkoznak, hogy miért ragadtam billentyűzetet, hisz én se jobboldali, se baloldali, se semmilyen nem vagyok. Hát nem, mert ez a jobb-bal-közép a 21. században már meghaladott, a politikai pártok is csak az emberek manipulálásának kedvéért használják, ők sem hisznek benne.

Hát ilyen nincs - Pék vagy nem pék a 21.-dik századi DitróbanPék vagy nem pék a 21. századi Ditróban

Olvasom mindenütt, de abszolút mindenütt, hogy mi es történt minap Ditróba a két vendégmunkásként odaérkezett ázsiai pék miatt. Sok mindent látok a sajtóban. Hogy  a vállakózó nem fizeti meg az embereit, és rosszul bánik velük, azért nincs helyi ember, hogy minek ide migráncs, meg hogy a helyzet ennél vagy annál sokkal bonyolultabb, mint ahogy elképzeljük... Azaz mi hülye parasztok nem érthetjük ezt meg, meg hogy a ditrói értelmiség ide meg oda.

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio