maslatoszog banner

Golega Carlos Relvas studioA tavaly Portugáliában barangolva tiszta véletlenül bementünk egy településre, mivel már este volt, rápillantottam a térképre, hogy van e kemping ott. Azt jó tudni, hogy Portugáliában rengeteg a kemping, szinte minden településen van, ahol legálabb egy látványosság van, de nem csak.

Miután leparkoltuk a kis lakókocsinkat, megnéztem a Google-en, mit lehetne megnézni ebben a kis városkában.  Azt láttam, mikor végigmentünk rajta, hogy a bikaviadaloknak nagy hagyományai vannak itt, mert minden plakát és felírat ezt tanúsította az utcákon.

Viszont a Google kidobott egy másik érdekességet is, ami engem, mint fényképészt, nagyon vonzott, éspediglen hogy ott van egy akkor még számomra ismeretlen fotós emlékháza a Carlos Relvas stúdió ház.

 

 

1 Esztelnek Neagu Adrian fesoharomszekMár húsz éve, hogy megalakult a  KépVIDÉK Alkotócsoport, baráti társaság,  2001- ben. Én úgy 2003-ban csatlakoztam, azóta kisebb megszakításokkal járjuk a székelyföldi falvakat hétvégi fotóstábornak álcázott sörözések keretébe. És minden ilyen alkalommal sikerül összeszednünk egy kiállításra való anyagot. Ezt egyben azért is tartom fontosnak személy szerint,

 

Rétyi Nyír – 2020 december, Neagu Adrian, LucaHát nem tudom, hogy is írjam meg ezt szebben, sehogy nem lehet. Vettem egy új nagylátószögű optikát. Elmentünk Lucámmal kipróbálni a Rétyi Nyírbe. December 30, +17 °C, hol borús, hol napfényes égbolt. Ez pont jó, gondoltam.
Odaérünk, látom, hogy felújították az eddig elégé elhanyagolt „természetvédelmi” behajtani tilos táblákat, áll ott vagy 10 autó, szétnézek, többségben Bukaresti és Bakói rendszámú, leparkolunk, kiszedjük a felszerelést és uccu neki a fotózásnak.
 

 

 

09N Besenyőitó szemétMaksa Maslatoszog Neagu Adrian Egy vicc jut eszembe a Besenyői-tó partján sétálva. A fuldokló kikiált a tóból: halászok, halászok!  És a partról jön a válasz: mi is, csak csendben!

 Ez a horgász vicc járt a fejemben, miközben sétálgattam a kihalt Besenyői-tó partján az irgalmatlan sok szemét között. Nagyon rég nem jártam arra, a tegnap kimentem valami vízinövényt faszolni a frissen készített kacsaúsztatóba, de a tömérdek szemét, ami ott a parton volt, letaglózott.

    

IMG 8686Tyukszer Moldva 2020 Neagu Adrian A tegnap átmentem Moldvába, több helységet is megjártam, egy filmhez gyűjtöttem anyagot. Ami meglepett, a nagy Corona vírus idején elég sok ember lődörög az utakon autóval, többek közt én is, mentségemre szóljon, a határidőnek nevezett úriember parancsára tettem.

ditro 2020 02 01 neagu adrian 01

Nos, ideje szembenézni a tényekkel, és hogy mit is kreált „egy túlfűtött pap” Dirtónak.

Sokan csodálkoznak, hogy miért ragadtam billentyűzetet, hisz én se jobboldali, se baloldali, se semmilyen nem vagyok. Hát nem, mert ez a jobb-bal-közép a 21. században már meghaladott, a politikai pártok is csak az emberek manipulálásának kedvéért használják, ők sem hisznek benne.

Hát ilyen nincs - Pék vagy nem pék a 21.-dik századi DitróbanPék vagy nem pék a 21. századi Ditróban

Olvasom mindenütt, de abszolút mindenütt, hogy mi es történt minap Ditróba a két vendégmunkásként odaérkezett ázsiai pék miatt. Sok mindent látok a sajtóban. Hogy  a vállakózó nem fizeti meg az embereit, és rosszul bánik velük, azért nincs helyi ember, hogy minek ide migráncs, meg hogy a helyzet ennél vagy annál sokkal bonyolultabb, mint ahogy elképzeljük... Azaz mi hülye parasztok nem érthetjük ezt meg, meg hogy a ditrói értelmiség ide meg oda.

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio