maslatoszog banner
Rétyi Nyír – 2020 december, Neagu Adrian, LucaHát nem tudom, hogy is írjam meg ezt szebben, sehogy nem lehet. Vettem egy új nagylátószögű optikát. Elmentünk Lucámmal kipróbálni a Rétyi Nyírbe. December 30, +17 °C, hol borús, hol napfényes égbolt. Ez pont jó, gondoltam.
Odaérünk, látom, hogy felújították az eddig elégé elhanyagolt „természetvédelmi” behajtani tilos táblákat, áll ott vagy 10 autó, szétnézek, többségben Bukaresti és Bakói rendszámú, leparkolunk, kiszedjük a felszerelést és uccu neki a fotózásnak.
 

 

Épp makrózgatunk a leányzóval, bosszankodva, hogy otthon hagytam a gépek távkioldóját, így be fog mozdulni, mikor egyszer megjelenik a fak között egy fehér Hyundai. Gondoltam magamban, ez vajon honnan jött, nem látta a táblákat? Na de nem gond, hát paraszt az van  errefele elég, folyattuk volna a fotózást, mikor egy iszonyatos kismacska nyávogásra lettük figyelmesek. Hát igen, a zseni paraszt kitett egy macskát az autóból, és megfordult, hogy elhajtson. De észrevett minket a fotógéppekkel, meg egy csapat kutyás kirándulót, azok voltak a bukaresti autókkal, így meggondolta magát, megfordult, összeszedte a macskát, na most már feldühített. Kíváncsi lettem, ki a franc a  bű paraszt és hova valósi lehet? Így összeszedjük  a felszerelést, ami bele telt egy kis időben, és elindultunk arra fele, közben az autóból kiszállt két gyermek meg egy nő és a macskával elindultak a szembe levő erdőbe gyorsan, két szelfi közt. Megközelítve az autót nagy meglepetésemre láttam, hogy ez nem regáti rendszámú, ez egy magyarországi, egy innen elszámozott hazánkfia vezette. 
Röviden: ezért kár volt visszajönni. A másik gond ezzel csak az, hogy ilyenek lesznek a gyermekei is, mert ezt látják, nem kell ide ellenség. Majd hazamegy és kiírja a Facebookra, hogy le a  maszkkal, az oltással és Sorossal.
Na, ennyi röviden, a fehér autó a képeken a bű paraszté, csak azért van ott, hátha tanul valamit ebből, habár nem hiszem. És gondolom, a macska sem úszta meg a két perces erdei kirándulást.

   

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio