maslatoszog banner

Névtelen Kepek a multbol maslatoszog neagu Adrian Szazadelei fotokEgy pár napja próbálom rendszerezni a régi fotóimat. Vettem egy jó szkennert, és ahogy turkálok a dolgaim közt, a kezembe kerül egy régi üvegnegativokat tartalmazó doboz, amit anno bő 30 éve Andrássy Attila barátommal szedtünk össze a padlásukon.

Akkortájt vették a házat és felnéztünk a padlásra. Ott találtuk a kémény mellett, nagyon sok volt, össze voltak törve, ami épp volt, azt elhoztam. Vajon kik lehetnek rajta? A ház régi lakói, vagy fényképészé lehetett a ház régebben, semmit nem tudni, a Puskás Tivadar utcában, ahol találtuk, nem tudok régi fotóműhelyről.

Miközben ezen töprengek, több dolog is jár a fejemben. Az egyik Földenyi F. Lászlónak egy esszés kötetének címe, „Egy ​fénykép Berlinből" ami nem akar kiesni, valamiért beragadt, nem sok köze van ehhez . A másik pedig, vajon a most gyártott napi több millió képet is nézegeti majd valaki százegynéhány év múlva, vagy már annyi lesz belőlük, hogy a kutyát sem érdekli? Érdekes, mert minden kép egy időutazás ha úgy tetszik, egy kiragadt idődarab a múltból. Vajon kik lehetnek a képeken? Milyen lehetett a múltszázad elején az életük Sepsiszentgyörgyön?

maslatoszog logo

2020 © maslatoszog.info

Webfejlesztés: Digital Studio